Presentatie ‘Hutten Copier Vaas 15′

Richard Hutten, het Nationaal Glasmuseum en Het Nieuwe Instituut presenteerden op 25 april 2015: de ‘Hutten Copier Vaas 15′.

De vaas is geïnspireerd op twee iconen uit de Nederlandse glaskunst: de bol- en kubusvaas, in de jaren twintig ontworpen door A.D. Copier voor Glasfabriek Leerdam.

De bol- en kubusvaas van Copier maken deel uit van het interieur van Huis Sonneveld (1933), de museumwoning van Het Nieuwe Instituut. In 2013 was Richard Hutten de eerste gastcurator van Huis Sonneveld, die op uitnodiging van Het Nieuwe Instituut reageerde op architectuur en interieur van dit zuivere voorbeeld van functionalistisch bouwen. Met verrassende ingrepen legde hij een spannende relatie tussen het historische interieur en modern design. Als uitvloeisel van deze interventie doet hij, in opdracht van Het Nieuwe Instituut en het Nationaal Glasmuseum Leerdam, hetzelfde met dit ontwerp voor een vaas: iconen uit de Nederlandse ontwerpgeschiedenis verbinden met een eigentijdse vormgeving.

De vierkante glazen vaas met afgeronde hoeken is in de mal geblazen, heeft een afmeting van 15 cm hoog en is in vijf uitvoeringen gerealiseerd. Elke uitvoering is verkrijgbaar in een gelimiteerde en genummerde oplage van 100 stuks. De vijf modellen hebben ieder een eigen uitstraling door hun kleurgebruik en bewerking. De vazen kosten € 129,– per stuk en zijn te koop in de museumwinkels van het Nationaal Glasmuseum en in Het Nieuwe Instituut.
Permalink voor ingesloten afbeelding
Permalink voor ingesloten afbeelding

Permalink voor ingesloten afbeelding

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>