Carina Riezebos presenteert “Dingen van Grote Schoonheid”

Carina Riezebos, huisontwerper van Royal Leerdam Crystal ontwerpt Kristal Plastieken, Dingen van Grote Schoonheid – Things of Beauty. Door de vormentaal van functionaliteit en productie los te laten geeft Riezebos de nieuwe collectie met sculpturale vormen een museale uitstraling.
Inspiratiebron voor Kristal Plastieken was een serie Vrij werk in Glas van Andries Copier uit 1956. Copier, voormalig hoofdontwerper van Royal Leerdam Crystal, geldt als grootste glaskunstenaar die Nederland ooit heeft gekend.
Riezebos: “De serie Vrij werk in Glas van Copier is voor mij als ontwerper uniek en van wereldklasse. Tevens zijn deze ontwerpen buitenbeentjes in de historie van Royal Leerdam Crystal omdat de objecten veel sculpturaler van opzet zijn dan de van origine functionele vormgeving.” De vakmensen van Royal Leerdam Crystal zijn op zoek gegaan Dingen van Grote Schoonheid. Grenzen werden verlegd door het gloeiend hete materiaal tot het uiterste uit te rekken en in te drukken. Water werd gebruikt om het hete kristal zacht te strijken of juist te laten barsten en kleuren werden aangebracht door middel van de oude en tijdrovende Sommerso techniek. De kracht en ambitie in dit ambachtelijke proces werden vernieuwd zonder de authenticiteit te vergeten. Met respect voor het erfgoed van Royal Leerdam Crystal is zorgvuldig gekozen voor nieuwe vormen, technieken en sterke kleurcombinaties. Verleden en toekomst smelten samen in deze schitterende kunstwerken van kristal.
plastiek_sommerso_150  Unica_KristalPlastieken_456plastiek_superieur_150
Leerdam Unica® en Serica® Kristal Plastieken – Carina Riezebos
foto’s: Fotostudio Johannes van Camp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>