Nationaal Glasmuseum verwerft zeldzame karaf

Met behulp van de Vereniging Rembrandt is het Nationaal Glasmuseum in Leerdam erin geslaagd om een bijzondere karaf van A.D. Copier (1901-1991) aan te kopen.
De karaf, die bestaat uit glas gevat in een verzilverd montuur, is uniek. Er is tot nu toe geen ander exemplaar van bekend. De karaf is aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt en haar P.H. Soeters Fonds voor 20ste eeuwse Glaskunst.

De ontwerpen van Copier die de Gero-fabriek van 1930-1933 aanbood waren het resultaat van een boeiende samenwerking. Het combineren van glas met metaal was een nieuwe stap in het oeuvre van Copier. De streng geometrische vormgeving sluit aan bij ontwerpen van de architecten van De Stijl en de Nieuwe Zakelijkheid waarmee Copier, zoals bekend is, in 1927 op een architectuurtentoonstelling in Stuttgart in aanraking is gekomen. Samen met de in het Nationaal Glasmuseum al aanwezige bowl-set zijn dit unieke bewijzen voor die samenwerking en die modernistische vormgeving.

Bekijk het object op de site van het Nationaal Glasmuseum

Bekijk het object en documentatie op de site van de Vereniging Rembrandt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>